Nyheter | SMART testing | SMART coaching | Faglitteratur | Om oss | Linker | FAQ | Kontakt

OM OSS

Asle Rønning Tjelta
Asle er en av Norges beste mellom - og langdistanseløpere. Han konkurrerer for friidrettsklubben IL Skjalg, og hans personlige rekorder er;
1500m = 3:51.45, 3000m = 8:22.45 5000m = 14:25.17. Asle har mastergrad i idrettsvitenskap fra Høgskolen i Telemark. Hans masteroppgave var: "En casestudie av Norges beste langdistanseløpere etter år 2000". Sin bachelorgrad i idrett har han fra Universitetet i Stavanger. Hans bacheloroppgave omhandlet "Endringer i løpshastigheten ved anaerob terskel hos en internasjonal langdistanseløper som følge av høydetrening". Asle har gjennom sine år som aktiv konkurranseløper knyttet et stort nettverk med anerkjente utøvere og trenere innen typiske utholdenhetsidretter. Til daglig jobber Asle på idrettslinjen ved Gand videregående skole, hvor han i tillegg har ansvar for testlaboratoriet.

Alexandra Kristina Norling
Alexandra er tidligere aktiv tennisspiller og mellomdistanseløper. Hun har mastergrad i kroppsøving-, idretts- og friluftslivsfag fra Høgskolen i Telemark. Hennes masteroppgave var: "Fysiske, psykiske og sosiologiske barrierer knyttet til fysisk aktivitet blant overvektige". Alexandra har tidligere jobbet med å trene langtidssykemeldte gjennom en individuell tilnærming til fysisk aktivitet. Alexandra kan gi individuelle oppfølginger basert på fysiologiske tilnærminger til fysisk aktivitet og matinntak. En slik tilnærming er å anbefale for personer som ønsker å gå "sikkert" ned i vekt, eller for personer som ønsker en bedre allmenn helse.

Leif Inge Tjelta
Leif Inge er førstelektor i idrett og prodekan for undervisning ved Humanistisk Fakultet ved Universitetet i Stavanger. Tjelta har mer enn 30 års erfaring som trener for flere av Norges beste mellom- og langdistanseløpere på 80, 90 og 00 tallet. Han har vært norsk landslagstrener i langdistanseløp i to perioder, senest fra 2004 til 2009. Han er personlig trener for den norske OL deltakeren på maraton i 2008, Kirsten Melkevik Otterbu. I yngre år var han en habil mellomdistanseløper med 3:46.1 på 1500m. Leif Inge har skrevet en rekke artikler om trening i nasjonale og internasjonale tidsskrift. Han er medredaktør og bidragsyter til bøkene; "Utholdenhetstrening, løping, langrenn, sykling" og "Styrketrening i individuelle idretter og ballspill". Han holder foredrag om trening og helsegevinster ved fysisk aktivitet for idrettslag og næringslivet. I år har han fått mye mediaoppmerksomhet etter at han, sammen med kollegaer på UiS, publiserte en artikkel i Tidskrift for den norske legeforeningen hvor de dokumenterte helsegevinster hos inaktive voksne personer når de i stedet for å kjøre bil, syklet til og fra jobben i ett år.

Arne Aareskjold
Arne er 63 år og har vært en sentral person innen det lokale sykkelmiljøet i Rogaland siden 1961. Arne har tidligere vært aktiv syklist fra 1961-1975.
Han har også en lang trenerkarriere bak seg som startet allerede i 1976 frem til i dag. Arne har vært landslagstrener i landeveissykling fra 1987 - 1989. Han har vært med som trener både i VM og OL. I tillegg har Arne hatt det personlige treneransvaret for utøvere med VM og OL deltakelse, deriblant Erik Johan Sæbø, Arne Ådnøy, Jan Erik Fjotland og Svein Gaute Hølestøl. Til daglig jobber Arne på gand videregående skole hvor han har treneransvaret for toppidrett, landeveissykkel på skolen. I tillegg trener Arne utøvere i Team Sparebanken Vest og Sandnes Sykkelklubb. Arne kan være behjelpelig med å utforme treningsprogram, testing og veiledning til utøvere eller lag som ønsker å komme i form til blant annet Nordsjørittet.

Paul Anders Holte
"Pauli" er en av Norges beste sprintere. Han konkurrerer for friidrettsklubben IL Skjalg, og hans personlige rekorder er; 60m = 6.85 (kretsrekord) 100m = 10.78 200m = 21.75. Pauli har en bachelorgrad i idrett fra Universitetet i Stavanger. Hans bacheloroppgave omhandlet "Akslerasjonshurtighet i fotball". Pauli er tidligere fotballspiller i Bryne, hvor han som 18 åring fikk kontrakt med Bryne, og har flere A-lagskamper for Bryne, både i 1.divisjon og tippeligaen. Etter å ha slitt med skader i flere år på fotballbanen bestemte Pauli seg for å satse på sprint i 2006. To år senere tok han sine første medaljer i Hoved-NM.

Sven Håland
Sven er 34 år og har en fortid som løper på 800m og 1500m, og er blant annet junior norgesmester på 4 x 1500m med IL Skjalg. Sven har fortsatt stor glede av trening og konkurranser i triathlon, løping, sykling og svømming. Han er lege med eksamen fra Universitetet i Oslo og turnustjeneste i Haugesund og Sokndal. Han har fartstid innen allmennmedisin, patologi og legevakt og har således erfaring fra både kliniske fag og laboratoriefag. Gjennom legearbeid og medisinstudiet har han kjennskap til helsegevinstene og de fysiologiske parametre ved fysisk aktivitet. For tiden arbeider han dels som lege og dels som lærer på Gand videregående skole i Sandnes.

Hans Petter Dalen
Info kommer

 

 

FOREDRAG OG MOTIVERE FOR FORDELENE VED ØKT FYSISK AKTIVITET?

Vennligst ta kontakt med oss.

 

 

 


SAMARBEIDSPARTNERE


VIDEOER

 


Copyright © 2010 TrainSMARTproject - All Rights Reserved