Nyheter | SMART testing | SMART coaching | Faglitteratur | Om oss | Linker | FAQ | Kontakt

NYHETER


Juleferie og service
07.12.11
Det blir ikke lagt ut testtidspunkter for desember mnd grunnet skoleavsluttning og service på O2 maskinen.
Neste runde blir i januar, da testtidspunker blir lagt ut mot slutten av desember!Testtider for november legges ut på mandag!
29.10.11
Asle vil ikke være tilgjengelig på mail i helgen grunnet reise. Det vil bli lagt ut aktuelle testtidspunkter i bookingkalenderen på mandag 31.10 rett etter helgen.
Da er det "første mann til mølla" som gjelder...Leif Inge Tjelta svarer aftenbladets lesere
05.10.11
Torsdag kl 16.30 kan du få svar på alt du lurer på om trening av utholdenhetsekspert Leif Inge Tjelta hos Aftenbladet.no.

Send inn spm her!
Vellykket start på høydeoppholdet

14.03.11Første treningsuka i høyden har gått meget bra. Jeg befinner meg i Sør-Afrika, nærmere bestemt i Dullstroom som er en relativt liten by ca. 2 timers kjøring nord-øst for Johannesburg. Dullstroom ligger på 2100 meter over havet, noe som er en ideell høyde for å prioritere ressursstrening, ved å løpe relativt store mengder med terskeltrening i løpet av disse to ukene. Jeg er her nede sammen med Morten Velde fra Haugesund, hans trener Erling Askeland og Bjørnar Ustad Kristensen fra Sandnes. Morten og Bjørnar er gode treningskamerater, i tillegg følger Erling nøye med på samtlige økter fra sykkelsetet. Dette sammen med hyppige laktatmålinger på kvalitetsøktene gjør at vi har hatt full kontroll på intensiteten, noe som bør gi et fint løft når vi returnerer til Norge. Vi tok alle sammen terskeltester før avreise, så det blir meget spennende å følge utviklingen av hastigheten ved anaerob terskel etter noen uker i lavlandet. Under oppholdet har vi til nå hatt en uke med strålende sol og 25-30 grader, noe som passer utmerket ettersom det kom et lite snøfall hjemme for noen dager siden.

Treningen har gått meget bra til nå under oppholdet. Vi har fått løpt mye mengde med to daglige treninger, i tillegg til å være nøye med restitusjonstiltak som isbad, regelmessig massasje og god mat mellom øktene. Første konkurranse etter høyden vil mest sannsynlig være KM terrengløp på Bryne 26.03, deretter går det slag i slag med NM terrengløp kort løype og Siddisløpet mot slutten av april.

Etter jeg kommet hjem fra høyden starter vi opp igjen med en ny runde for testing, hvor aktuelle testdatoer har blitt satt opp i bookingkalenderen.

AslePauli tok sølv på 60m i NM!
18.02.11Pauli imponerte med sølv på 60m i innendørs NM! Pauli var kun tre hundredeler fra gullet på 60m med årsbeste og sin nest beste 60m noensinne på 6.89. Tormod Hjortnes Larsen fra Lillehammer vant og fikk også bestemannspremie i mesterskapet for seieren på 60m. Phillip B. Berntsen ble nr 3 på 6.95. I forsøket og semifinalen løp Pauli på hhv 6.98 og 6.92. Hele 66 sprintere deltok på 60m for menn i NM.

Video av 60m finalen for menn i NM


Paul Anders HolteGodt trente mosjonister inne til testing!
18.02.11TrainSMARTproject har hatt inne flere av regionens beste turritt rytterne til testing i de siste ukene. TrainSMARTproject har fått tillatelse fra Joachim Sivertsen og Rene Andersen å legge ut en liten videosnutt av disse to rytterne når de tester anaerob terskel og maksimalt oksygenopptak. Klikk på linken for å se videoene som Joachim og Rene har redigert.

Test av Joachim

Test av René
Stor aktivitet på testlaben
08.02.11Januar og februar er tiden for ressurstrening, hvor hovedmålet med treningen er å forbedre den generelle og spesifikke aerobe kapasiteten. I den forbindelse har vi hatt en rekke henvendelser fra personer som ønsker å kartlegge sin fysiske kapasitet for å vite at man ligger på riktig intensitet under denne treningsperioden. På grunn av stor etterspørsel i januar og februar har vi desverre måttet be noen om å ta kontakt igjen mot slutten av mars for å få time til testing.
Grunnen til dette er at vi inne i en travel testperiode med idrettselver på Gand, i tillegg til testing på kveldstid. Med så stor belastning på O2 analysatoren er vi nødt til å sende den inn mot slutten av februar. Dette gjøres minimum en gang i året for å kallibrere alt utstyret slik at vi kommer ut med er 100 % reliable målinger. I begynnelsen av mars reiser Asle på treningsleir og kommer hjem mot slutten av mars. Da er alt klart for en ny testrunde. TrainSMARTproject vil legge ut aktuelle testdatoer den første i hver mnd slik at man kan se når det er ledig/opptatt for testing. Vi beklager at vi ikke kan ta i mot flere forespørsler ang testing i februar da det desverre er fullbooket. VEL MØTT TIL NY RUNDE I MARS!Vellykket landslagssamling i Stavanger!
08.02.11For en uke siden var landslaget i langdistanse (friidrett) samlet i Stavanger for trening, sosialt samvær og faglig påfyll. Asle var invitert til å holde en times foredrag om de fellestrekkene/ulikhetene han kom frem til i sin masteroppgave som han leverte i juni 2010. Masteroppgaven til Asle baserte seg på en casestudie av Norges beste langdistanseløpere etter år 2000. Etter presentasjonen ble det en faglig diskusjon med trenere/utøvere om de fellestrekkene som ble dokumentert i oppgaven sammen med de ulikhetene som ble presentert. Flere av Norges aller beste løpere både på jr og senior siden av tilstede på samlingen, hvor de hadde en flott helg i snøfrie Stavanger.Hvordan står det til med O2 opptaket til Kari og Ola i forhold til verdens beste langrennsløper ?
08.02.11Mitt liv som Northug hvor skuespiller Mads Ousdal har tredd inn i rollen som Petter Northug frem mot ski VM i Holmenkollen har fått mye oppmerksomhet hos NRK.
For noen uker siden var Mads og testet sitt O2 opptak på toppidrettssenteret. Klikk på videoen for å høre idrettsfysiolog ved Olympiatoppen Erlend Hem forklare prinsippene bak en O2 test og for å se Mads i aksjon på mølla!

Se video og les innlegget på "Mitt liv som Northug-bloggen"Pauli med 6.90 på 60m i Stavanger Idrettshall!
08.02.11Under et kretsstevne i Stavanger Idrettshall søndag 30. januar løp Pauli 60m på sterke 6.90 i forsøket - fem hundredeler fra sin egen kretsrekord. I finalen ble det 6.92. Tormod Hjortnes Larsen fra Lillehammer er eneste nordmann som har løpt bedre i år (6.86). Lars Jøran ble nr 2 med 7.19.

Til helgen løper Pauli 60- og 200m i NM-innendørs i Trondheim.


Paul Anders Holte


Bogafjell Sykleklubb godt i gang med sesongforberedelsene!
10.01.11Bogafjell Sykleklubb er en nyoppstartet sykkelklubb som ble stiftet 06.08.10.
Bogafjell Sykleklubb skriver på sin side: "Den sosiale rammen må ligge i bunn for verdiene til klubben, samtidig som de sportslige ambisjonene til medlemmene må få lov å vokse og respekteres. Vi ønsker oss en klubb som blir attraktiv å bli medlem i ved å være flinke på profilering, administrasjon og tilrettelegging av aktiviteter og ritt".

TrainSMARTproject er i disse dagene i gang med å teste ryttere i Bogafjell Sykleklubb! Interessen har vært stor og det er meget hyggelig! Vi kommer tilbake med flere aktuelle testtidspunkt i løpet av uka!

TrainSMARTproject gratulerer med nyoppstartet Sykkelklubb og ønsker alle medlemmene lykke til med sykkelsesongen 2011!


TrainSMARTproject.com endelig på nett!
03.11.10Etter en lang planleggingsperiode er endelig trainSMARTproject på nett. Vi har satt sammen en side som har fokus på ulike typer tester som vi kan tilby, sammen med profesjonell treningsveiledning og foredrag for bedrifter og næringslivet. Vi har inngått samarbeidsavtaler med flere av regionens største leverandører av treningsutstyr både på sykkel og løping. Vi vil holde våre kunder oppdatert på hva vi kan tilby og andre nyhetssaker av interesse. Vi vil i tillegg legge ut treningsartikler under "faglitteratur" skrevet an anerkjente fagpersoner som vi håper dere vil sette pris på!


TrainSMARTproject.com ønsker i første omgang å rette en stor takk til Paul Anders Holte som har hatt ansvaret med å utarbeide hjemmesiden!

Vi kommer tilbake med mere info på siden etterhvert!


Asle imponerte under Nordisk terrengløp!
24.10.10Dabaya (IL.Skjalg) tok i dag en sterk andreplass i Nordisk terrengløp i Trondheim. Dette var Dabayas første løp med flagget på brystet! Han tapte spurten mot Vidars Sondre Nordstad Moen. På tredjeplass kom den svneske storløperen Mustafa Mohamed. Også Asle (IL.Skjalg) er tilbake etter en lang sykdomsperiode på sommeren. Han løp utenfor konkurranse og ble nr 22 på tiden 29.45 og slo 3 løpere som representerte Norge.


Asle TjeltaLeif Inge Tjelta holder foredrag i München
12.09.10Leif Inge er i disse dager invitert til å holde foredrag på en europeisk legekonferanse i München. Foredraget til Tjelta vil ha fokus på hvordan man kan styre trening innen typiske utholdenhetsidretter med utgangspunkt i hyppige laktatmålinger av idrettsutøvere.


Leif Inge Tjelta

 

 

 


SAMARBEIDSPARTNERE


VIDEOER

 


Copyright © 2010 TrainSMARTproject - All Rights Reserved